Crèdits

L’autora

Maria Toldrà (Igualada, 1966). Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Coordinadora de la base de dades Manuscrits catalans de l’Edat Moderna (IEC). Membre del comitè científic i col·laboradora de diversos projectes de l’Institut Internacional d’Estudis Borgians. Col·laboradora de la Base de dades Ramon Llull (UB). Corresponent de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona. Autora de treballs sobre historiografia catalana medieval i moderna, inventari de fons manuscrits catalans, la família Borja, etc. (vegeu publicacions).

Vademècum

Vademècum es va estrenar l’agost de 2012, a la saga del blog que la mateixa autora dedicava als Borja i que, des de l’abril de 2016, es consulta des del lloc web Els Borja.

La tipologia dels apunts d’aquest Vademècum no se n’allunya gaire. S’hi troba, sobretot, textos antics i moderns inèdits o poc coneguts amb què l’autora ha topat mentre treballava en altres projectes, notícies sobre llibres i curiositats diverses generalment relacionades amb la filologia i la història o amb aquell concepte tan còmode com vague de la història de la cultura.

Des de finals de 2015, Vademècum és un projecte col·laboratiu. Fins avui hi han publicat articles els següents autors: Oriol Baró, Joan Requesens, Antoni Sànchez Cuxart, Nora Vela i Pep Vila; Josep Capdevila ha permès accedir al fons de goigs musicats del seu web Els goigs d’Obaga.

 

Anuncis

2 Comments

  1. Benvingut aquest “Vademècum” tan entretingut per als que sóm amants de les curiositats antigues que es troben amagades en els arxius i biblioteques. Ja m’he registrat per anar-lo seguint, incansable Maria.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s